Sinterkerst!

Wat een bijzondere dag was het vandaag, maandag 7 december 2020. In onze groep namen we afscheid van Sinterklaas om daarna meteen al een voorzichtige start met kerst te maken. 

's Ochtends bij binnenkomst kwamen we, bepakt en bezakt met een eigen sinterklaascadeautje, al binnen in een mooi verlicht klaslokaal. In denkwolkjes noteerden we voorafgaand aan de coöperatieve werkvorm 'lopen praten lopen' onze gedachten in woord en beeld. Dat  denkwolkje maakte, tezamen met ons lievelingspakje, het uitwisselen van onze ervaringen en belevenissen een stuk aantrekkelijker, uitgebreider en toch eenvoudiger. Niemand stond deze keer nog met de mond vol tand en er was volop interesse en aandacht voor het verhaal van de ander!

Terug op eigen plek ruimden we onze presentjes vliegensvlug op, want het Sinterklaasjournaal stond voor de allerlaatste keer klaar en we wilden maar wat graag deze spannende, slotaflevering van vrijdagavond jl nog eens herbeleven.

Na het liedje 'dag sinterklaasje' verdween het plaatje van de afscheid nemende Sint met zijn roetveegpieten en kwam er een  gezellig kerstplaatje tevoorschijn; het startsignaal om samen op weg te gaan naar alweer het volgende feest: Kerst!

Terug naar overzicht
Groep 3

Bepakt en bezakt de vakantie ...

Boem1 Ineens bleek dinsdag 15 december jl. de laatste ...

Meerdere groepen

Aan het werk voor de pieten!

Groep 3 en groep 6 hebben samen de Pieten geholpen door ...

Groep 3

Schoolpresentatie Sint en ...

Vrijdag 27 november jl verzorgde onze groep samen met groep ...

Groep 3

Groep 3 in de sinterklaastijd

Vanaf vorige week maandag 9 november jl volgen we in groep ...

Groep 3

Verjaardag vieren in groep 3 ...

Hoera, vandaag is het donderdag 27 augustus; Jimmy is ...

Groep 3

Welkom in de nieuwe groep 3!

Spannend hoor, deze eerste schooldag! Vanaf vandaag zijn ...