Welkom in de nieuwe groep 3!

Spannend hoor, deze eerste schooldag! Vanaf vandaag zijn wij de nieuwe groep 3! En laat dát nou ook meteen het eerste taalthema zijn van Lijn 3.  Toevallig en grappig, hé?

Tijdens het stoeltje passen, de maandag vóór de zomervakantie, hebben we elkaar gelukkig al een beetje leren kennen én samen in het prentenboek van Lijn 3 'Schoolgeheimpje' ook al kennisgemaakt met Rik, Daan en juf Nin(te), even gerekend, de /r/ geschreven én natuurlijk samen gespeeld op het nieuwe schoolplein, het 3-4 plein! Dat maakte deze maandag, de 24ste augustus, de stap naar binnen, de groep 3 deur door en de nieuwe groep in, door de coronamaatregelen zónder ouders helaas, vast veel gemakkelijker.

Wat een heerlijke, eerste schooldag hebben we samen beleefd, zeg! De dag begon met de inloop; vanaf 10 voor half 9 konden de kinderen vrij inlopen. De kleurplaat met de tekst 'Welkom in groep 3. Ik weet zeker dat wij samen gaan knallen dit schooljaar' erop, kleurden we zo goed als we konden en ondertussen gingen we groepje voor groepje handen wassen; een activiteit, de we elke dag regelmatig op vaste tijdstippen herhalen.
Fijn hoor, die lekker frisse en schone handen!

Daarna gezellig samen in de kring, luisteren naar en praten over ons eerste voorleesboek 'Het grote boek van kereltje Kareltje' , lezen, fruit eten, pauze, buitenspelen, nog even lezen, rekenen, eten, overblijven, schrijven, buitenspelen, tekenen en dan.. terug naar huis of BSO. Pffff, dat samen knallen kost de nodige energie, hoor! 

Op de foto's in het fotoalbum alvast ook een inkijkje in ons lokaal tijdens het schrijven en tekenen op onze spiksplinternieuwe wisbordjes, eerst met de klank /r/ die we bij het stoeltje passen al hadden leren schrijven) én later met de /d/-klank. Te samen met het oefenen van het bijbehorende klankgebaar 'Maak eerst het bolletje en dan pas de stok', de stand van de mond en de plek van onze tong tijdens het maken van deze /d/ helpt om (nu en later) spiegelen van de letter d te voorkomen.  

Nieuwsgierig geworden naar wat wij al kunnen? Bekijk dan ook nog onze foto's. Veel plezier!

Terug naar overzicht
Groep 3

Bepakt en bezakt de vakantie ...

Boem1 Ineens bleek dinsdag 15 december jl. de laatste ...

Groep 3

Sinterkerst!

Wat een bijzondere dag was het vandaag, maandag 7 december ...

Meerdere groepen

Aan het werk voor de pieten!

Groep 3 en groep 6 hebben samen de Pieten geholpen door ...

Groep 3

Schoolpresentatie Sint en ...

Vrijdag 27 november jl verzorgde onze groep samen met groep ...

Groep 3

Groep 3 in de sinterklaastijd

Vanaf vorige week maandag 9 november jl volgen we in groep ...

Groep 3

Verjaardag vieren in groep 3 ...

Hoera, vandaag is het donderdag 27 augustus; Jimmy is ...