Verjaardagen vieren in groep 3

  • Verjaardagen vieren in groep 3

Bijna niet te geloven, maar ook dit schooljaar loopt alweer op zijn eind, een jaar waarin we natuurlijk ook in groep 3 al veel verjaardagen gevierd hebben. Afgelopen week vierden we op maandag 13 mei de verjaardag van (onze drieling) Fenne, Ise en Tess!
Hoe ziet zo'n feestje er dan uit, kunt u denken? Nou, dat doen we zó: Bij binnenkomst vinden de eerste felicitaties plaats en kiezen de jarigen de kleurstroken voor hun verjaardagsmuts, die de juf voorziet van naam én leeftijd! Uit de verjaardagstaart mogen ze hun favoriete verjaardagskaart kiezen, waarmee ze voorafgaand aan de fruitpauze, begeleid door twee vriendjes/vriendinnetjes, de school door mogen, zodat alle leerkrachten er een felicitatie op kunnen schrijven of tekenen.  Vervolgens gaan we in de kring en zetten we gezamenlijk het 'Lang zal/zullen ze leven' in, Daarna mogen de jarigen 'vanaf hun troon' over hun verjaardag thuis vertellen (natuurlijk over het feest,  het lekkers en leuks waar ze mee verrast werden, enz.) Daarna kiezen ze allemaal op het digibord hun mooiste en lekkerste verjaardagstaart én prikken vanaf 'start' zoveel mogelijk ballonnen, tijdens het spelen van een vrolijk verjaardagslied; een activiteit, waar ieder altijd graag en fanatiek mee aan de slag gaat :-))
Uiteindelijk kiezen ze nog een afsluitend verjaardagsliedvideootje, waaraan iedereen kan meedoen door te luisteren, te zingen en/of te swingen! Gedurende de dag mogen de jarigen ook nog een 'speciale verjaardagsactivititeit' voor binnen of buiten verzinnen en tijdens 'dit 10  à 15 minuten-verjaardagsfeestje' hebben de jarigen de leiding. Met levend memory, extra lang buitenspelen, 'Annemarietje koekoek, extra lang hoekenwerk, even spelen in het speellokaal, extra voorlezen uit hun keuzeboek, een potje voetballen op het speelveldje naast groep 3, enz. hebben we samen heel veel plezier! Zó is elke verjaardag, ook zonder trakteren, een gedenkwaardige en superfijne dag, waarop ieder de hele schooldag lang echt helemaal in het zonnetje staat! Genieten, toch?!

Terug naar het overzicht

Marble Mania

Marble Mania

In groep 7 hebben de kinderen weer hard gewerkt aan hun ...

Paaseieren zoeken!

Paaseieren zoeken!

In plaats van woorden schrijven in het spellingwerkboek ...

Lekker buiten leren

Lekker buiten leren

Van sneeuw naar een zonnetje! Vandaag hebben we niet aan ...