Week van de mediawijsheid

  • Week van de mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid 2019: ‘Aan of uit?’

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander?
De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'  
 
Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, wat voor sommige mensen lastig of beangstigend kan zijn. Daarom is het steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we media inzetten. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan? 

In de groep van uw kind staan we deze week ook extra stil bij mediawijsheid. Media, games en internet zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar houd wel de klok in de gaten. Er is namelijk nog meer in de wereld om je heen; sporten en spelen met je vrienden en familie zijn ook gezellig en gezond. Als je een tijdje offline blijft, hoe voel je je dan? Ben je afhankelijk geworden van internet of je mobiel? 
De lessen gaan over tijdsduur (wat duurt lang/kort?) in de onderbouw, het inschatten van de tijd (middenbouw) en balans online/offline (bovenbouw).  

Enkele groepen hebben een les met een thuisopdracht. Dan kan gevraagd worden om bij te houden hoeveel tijd men besteedt aan bepaalde activiteiten of welke afspraken er eventueel zijn gemaakt over ‘schermtijd’. Zo worden kinderen (en misschien ook wel ouders en leerkrachten) zich hopelijk meer bewust van hun schermgedrag. 

Terug naar het overzicht

Lekker buiten leren

Lekker buiten leren

Van sneeuw naar een zonnetje! Vandaag hebben we niet aan ...

Carnaval 2021

Carnaval 2021

Al was het anders dan normaal hebben we een super gezellige ...

WE MOGEN WEER OPEN!

WE MOGEN WEER OPEN!

Hoera ... na weken van online onderwijs en noodopvang, ...